Кападокия- 25.04 - 29.04.2018г. Цена 445 лв.

E10063 тел. 056 844 554

 

1 ден: Отпътуване от Бургас в 5.00 ч. по маршрут Истанбул - Анкара . Пристигане привечер в Анкара . Вечеря и нощувка.

2 ден: Закуска. Туристическа обиколка на Анкара - Цитаделата – символ на града , римските бани, храма на император Август, Националния площад с конната статуя на Ататюрк , “Аниткабир” – Мавзолеят на Ататюрк , Старата сграда на Парламента на Република Турция , музеят на Анатолийските цивилизации.

Отпътуване за Кападокия . По пътя кратка почивка и възможност за снимки на второто по големина в езеро в Турция- Тузгьол – един от най-солените водни басейни в света.

Разглеждане на едно от феноменалните подземни селища на Кападокия: Деринкую или Каймакли – градове, датиращи от времето на хетите, разположени на огромна площ , стигащи понякога до 20 етажа надолу в земните ядра . Те са имали всичко, с което трябва да разполага един град – резервоари за вода, складове за жито, мелници, обори, жилищни помещения . Кападокийските скални обители и подземни градове приютявали много християни и мъченици за вярата . Според някои историци в тях живеели до 80 хиляди жители. Вечеря и нощувка в Кападокия.

3 ден: Закуска. Разглеждане на забележителностите на Кападокия - един музей на открито, включен в списъка на Юнеско за световно наследство. Това е област, в която природата е изваяла стотици каменни долини, наподобяващи прочутите каньони в Америка; причудливи земни форми, образувани преди 10 хиляди години след едновременното избухване на два вулкана /Ерчийсе и Хасандаа/. Фантастични конусовидни кули, служещи от векове за жилища на местните обитатели – издълбани в скалните образувания от мека туфа, те приличат на пещери, но с цяла система от вентилационни шахти, прозорци, врати. Тук около 5-ти  век след Христа  са основани първите християнски скални манастири, тук Апостол Павел води първите християни. Това е и родното място на Св. Георги и Св. Василий Велики. В древността Кападокия е била значима държава, населена от много народи.

Разглеждане на туристически обекти , разположени в триъгълника – Невшехир, Аванос и Ургюп: открития музей Гьореме - най известното и посещавано монашеско селище в района на Кападокия, в което са запазени повече от 30 църкви от 9 до 11 век с оригинални стенописи ; скалната крепост Ючхисар; Долината на гълъбите / някога тук са живели гълъби в скалите , обучавани за разнасят писма – основен начин на комуникация в древността /. Разходка в една от най-красивите долини в региона - Зелве със запазен манастирски комплекс и множество църкви, изсечени направо в скалите . Долината Зелве е разположена в района Пашабаа , нарича се още Долината на Приказните комини. Известна е и като Долината на монасите заради килиите, открити във варовиковите кули. Необикновената форма на каменните образувания прави долината странна и изключително интересна. Романтична разходка из градчето Аванос , древната Ванеса , живописно разположено на двата бряга на най-дългата река в Турция Казъл ърмак / Червената река / -посещение на центрове за производство на килими, грънци и оникс и винарска изба с дегустация на прочутите кападокийски вина. Вечеря. Посещение на представление на танцуващите дервиши . Нощувка в Коня.

4 ден: Закуска. Отпътуване за Бурса . Пешеходна обиколка на гр.Коня – града на танцуващите дервиши и мистичната ислямска секта суфии - посещение на мавзолея на Мевляна Джелаледдин Руми - един от най-почитаните суфи - поети в света, основателят на митичния Орден на дервишите. 2008-а година бе обявена под егидата на ЮНЕСКО за година , посветена на паметта и мъдростта му, съдържаща послание за мир и толерантност в света .

Почивка в Акшехир с посещение на гроба на легендарният герой Настрадин Ходжа плочата, означаваща центъра на света /според легендата/ и Кютахя - столицата на порцелана в Турция. Вечеря . Нощувка в Бурса .

5 ден: Закуска. Разходка из Бурса – първата столица на Османската империя, градът с множество термални извори , разположен на пътя на коприната , в подножието на планината Улудаг, където се намира най-известният зимен спортен център в Турция. Пешеходна обиколка на Бурса с посещение на гробниците на основателите на Осм.държава Осман и Орхан,” Улу джамия”- най-голямата в Турция , ” Коза хан ” с магазините за коприни, джамията „ Мурадие ” и Зеленото тюрбе , Павилиона на Ататюрк, парка на културата и др. Освен на преселниците и на чинарите, Бурса е и град на милиардерите – тук е роден най-богатият човек в Турция, Вейби Коч, който в списъка на световните богаташи е на 45 място. Около обяд отпътуване с ферибот за Истанбул . Посещение на най-новия МОЛ „ Форум Истанбул ” с възможност за покупки и разглеждане на Аквариума Тюркуазо . Отпътуване за България с кратка почивка в Лозенград . Пристигане в Бургас късно вечерта.

 Цената включва:

 • Транспорт с луксозен автобус
 • Безплатни топли напитки в автобуса
 • Фериботни , пътни и гранични такси
 • 4 нощувки със закуски в избрани хотели
 • Туристическа програма в Анкара , Кападокия , Коня , Бурса
 • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут
 • Медицинска застраховка 2000 евро
 • Водач от фирмата

Цената не включва:

 • Входни такси за изброените по програмата обекти около – 25 евро
 • Представление на танцуващи дервиши – 20 евро
 • Летене с балон - 130 евро
 • Доплащане за единична стая – 120 лв
 • Срок за уведомление при неосъществяване на пътуването - 3 дни преди датата на отпътуване; 
 • медицинска застраховка за  лица от 65 до 70 год. -  доплащане  5лв. , лица над 75 не се застраховат.

 

ЗАБЕЛЕЖКА:

Цена за деца до 12 години пътуващи с двама пълноплащащи родители - намаление 30 лв.

Деца пътуващи само с един от родителите си или с хора, които не са техни родители, трябва да имат оригинал и копие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина!

ВСИЧКИ ДОПЪЛНИТЕЛНИ МЕРОПРИЯТИЯ СЕ ЗАПЛАЩАТ В ОФИСА НА  ФИРМАТА!

АГЕНЦИЯТА СИ ЗАПАЗВА ШПРАВОТО НА ПРОМЕНИ В ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТТА НА ПРОГРАМАТА.

 

 

   

Още екскурзии до Турция

екскурзия до Айвалък, Турция

Айвалък
Турция

Почивка в Дикили х-л Халич Парк 23.05...

5Дни/3Нощ.

200 лв.
екскурзия до Чорлу, Турция

Чорлу
Турция

Шопинг в Чорлу - 10.03.2018г. Цена...

1 ден

25 лв.
екскурзия до Истанбул, Турция

Истанбул
Турция

Истанбул - 23.03- 25.03.2018г. Цена...

3 дни/2 нощи

160 лв.
 • Бургас - Анкара - Кападокия - Бурса - Истанбул
 • 5 дни/ 4 нощи
 • Автобус
 • 445 лв.
Цени за тази екскурзия според дата:

 

 

 

Подайте запитване за тази екскурзия

Споделете с приятели

Кападокия

Кападокия. Разположена в сърцето на Мала Азия, тази земя е като че ли извадена от сънищата и фантастичните приказки. Вятърът и слънцето са изваяли чудновати образувания от скалите, а човешката ръка е издълбала в тях едни от най-старите...

Туристическа Агенция M&G Tours